Attractiepark Toverland

Nieuwe video: beleef Toverland-achtbaan Fenix in 360 graden

07-09-2019, 12.57 uur | Reacties

Thuisblijvers en angsthazen kunnen nu ook beleven hoe het is om een ritje te maken in de spectaculaire achtbaan Fenix in Toverland. Op het YouTube-kanaal van het Limburgse attractiepark staat sinds gisteren een speciale 360 graden-video van de veertig meter hoge wing coaster.

Wie het filmpje opent in de YouTube-app, kan tijdens de rit de hele omgeving verkennen door zijn of haar smartphone te draaien of door links en rechts te swipen. Het is ook mogelijk om de beelden te bekijken met behulp van een virtualreality-headset.


ZIE OOK: Toverland haalt nieuwe scène bij achtbaan Fenix deels weer weg

Fenix opende in juli 2018. Sindsdien heeft de wing coaster al meer dan 50.000 ritjes gemaakt, weet een woordvoerder. "Dat komt neer op zo'n 40.675 kilometer, wat meer is dan één keer de hele wereld rond."

Wildwaterbaan
Toverland plaatst de komende weken elke vrijdag een 360 graden-video op YouTube. Daarbij komen in totaal negen grote attracties voorbij. Vorige week was wildwaterbaan Djengu River al aan de beurt. Later volgen onder meer Maximus' Blitzh Bahn, Booster Bike, Expedition Zork en Dwervelwind.

ZIE OOK: Video: opa test Efteling-achtbaan Baron 1898 in virtual reality

Reacties