Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Europa-Park

Hartverwarmend: jonge achtbaanbouwer (14) uitgenodigd in Europa-Park

06-09-2019, 16:29 uur | Reacties

Een 14-jarige jongen uit Duitsland heeft een wel heel bijzondere hobby. Simon Schneider bouwde een heuse achtbaan in de tuin van zijn ouders. Reden genoeg voor Roland Mack, eigenaar van Europa-Park, om Schneider uit te nodigen voor een kijkje achter de schermen.

In 2016 begon Schneider op zijn slaapkamer te werken aan een houten achtbaan. Inmiddels is het nu twaalf meter lange gevaarte verplaatst naar de tuin. Het parcours bestaat uit enkele heuveltjes. Wie een rit wil maken, klimt via een trap naar het hoogste punt en neemt daar plaats in het karretje.


ZIE OOK: Nederlandse pretparkfan (31) na duizend verschillende achtbanen: 'Ik wil gewoon lol maken'

Toen Roland Mack van de knutselcoaster hoorde, trakteerde hij Schneider en zijn familie op een dagje Europa-Park. Als extraatje kregen ze een exclusieve rondleiding in de onderhoudsruimte van lanceerachtbaan Blue Fire. Daar kon Schneider vragen stellen aan ingenieur Florian Frey. Ook ontmoette hij Mack zelf.

Beroep
De Duitse tiener werd geïnspireerd door YouTube-filmpjes van zogenaamde 'backyard coasters', achtbanen die mensen voor de lol bouwen in hun tuin. Zijn ambities reiken echter verder. Hij hoopt later van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken en oefent in de tussentijd vrolijk verder. Er liggen al plannen voor een tweede privé-achtbaan.ZIE OOK: RollerCoaster Tycoon-expert breekt bizar record: achtbaan die 45 jaar duurt

Reacties