Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeerspark Assen

Voormalig pretpark wordt schietterrein

05-09-2019, 22.06 uur | Reacties

Het voormalige Verkeerspark Assen wordt omgetoverd tot een schietterrein. Zolang de grond nog niet is verkocht, wordt het pretparkterrein gehuurd door de vereniging Copperhead Airsoft. Op 14 september vindt het eerste evenement plaats.

Airsoft maakt gebruik van speciale wapens. Die lijken op gewone pistolen of mitrailleurs, maar kunnen alleen biologisch afbreekbare balletjes afvuren. De sport bestaat uit drie disciplines: kaartschieten, parcoursschieten en re-enactment.

Bij Copperhead Airsoft draait het vooral om die laatste vorm. Daarbij strijden twee teams tegen elkaar. Ze kunnen punten halen door opdrachten te voltooien. Vaak is er ook een verhaallijn of thema, zoals een belangrijk historisch conflict uit de Tweede Wereldoorlog. Vanwege het competitieve element zijn de zogenoemde 'skirms' populair bij vriendengroepen en verenigingen.

Verlaten
Volgens Copperhead Airsoft is het gesloten attractiepark, dat acht hectare groot is, zeer geschikt voor de sport. Men spreekt over "veel bebossing, paden, enkele vervallen gebouwtjes, een verlaten tankstation, een verlaten treinstation en een haventje". "Kortom, een unieke locatie."

Copperhead Airsoft probeert zich al jaren te vestigen in Hooghalen. Daar stuiten de plannen echter op veel verzet, onder meer vanwege de nabijheid van woningen en het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In Assen bestaan die bezwaren niet. Het voormalige Verkeerspark ligt in een recreatiegebied en airsoft past dus binnen het bestemmingsplan.

Vernielingen
Verkeerspark Assen sloot in 2014. De afgelopen jaren vonden er veel vernielingen plaats op het terrein. Een deel van de attracties is verplaatst naar het Friese attractiepark Duinen Zathe.

Meer Verkeerspark Assen