Freizeit-Land Geiselwind

Pretparkbezoekers zitten urenlang vast in uitkijktoren

03-09-2019, 22:46 uur | Reacties

Tientallen bezoekers van een Duits pretpark hebben vandaag urenlang vastgezeten in een uitkijktoren. De 95 meter hoge attractie Top of the World in Freizeit-Land Geiselwind viel rond 16.30 uur stil. Op dat moment bevond de gondel zich op zo'n zestig meter hoogte.

"Door een nog onbekende oorzaak trad er een technische storing op", laat het park weten in een verklaring. "Een ingebouwd veiligheidsmechanisme zorgde ervoor dat de attractie onmiddellijk werd stopgezet."


ZIE OOK: Video: Walibi-bezoekers ondersteboven vast in attractie

Na overleg met technici en veiligheidsinstantie TÜV werd besloten om de 21 passagiers per helikopter te bevrijden. Bijna vier uur later, om 20.15 uur, was de spectaculaire reddingsoperatie helemaal afgerond. Niemand raakte gewond.

Drankjes
"Alle bezoekers zijn door een medewerker voorzien van drankjes", meldt het management van het attractiepark. "Omstreeks 19.15 uur waren de meeste mensen geëvacueerd uit de gondel." Het duurde toen nog een uur voordat iedereen met beide benen op de grond stond.

Top of the World werd gebouwd door fabrikant Nauta Bussink. De opening vond plaats in 1999. Voorlopig blijft de attractie buiten gebruik voor onderzoek. Freizeit-Land Geiselwind gaat morgen wel gewoon weer open.

ZIE OOK: Efteling-bezoekers zitten uur vast in kapotte achtbaan

Reacties