Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tatzmania Löffingen

Pretpark past 'swastika-molen' aan om associatie met hakenkruizen te voorkomen

31-08-2019, 15.52 uurBeeld: Thomas Bartholme

Een controversiële attractie in een Duits pretpark is aangepast. Eerder deze maand ontstond ophef naar aanleiding van een nieuwe vliegtuigmolen in attractiepark Tatzmania Löffingen. Als de carrousel rechtop stond, waren twee draaiende hakenkruizen te zien.

De directie bood excuses aan voor dat aanstootgevende beeld. Men beloofde dat de attractie "opnieuw ontworpen" zou worden. Inmiddels zijn vier van de acht gondels weggehaald, blijkt uit beelden die op social media verschenen.

Daardoor lijkt de zogeheten Eagle Fly nu niet meer op swastika's. Hoewel het verwijderen van de gondels desastreus is voor de capaciteit, hoopt het management dat de mediastorm rond de attractie nu gaat liggen.

Eagle Fly werd geleverd door het Italiaanse bedrijf SBF-VISA.

Meer Tatzmania Löffingen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be