Bobbejaanland

Bobbejaanland introduceert betaalde voorrangspas voor attracties

03-09-2019, 23:58 uur | Reacties

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen komend najaar tegen betaling voordringen bij enkele attracties en spookhuizen. Het pretpark gaat in de halloweenperiode voor het eerst een voorrangspas verkopen: de Horror Pass. Die gaat 23 euro per persoon kosten, bovenop de entreeprijs.

Een Horror Pass zorgt voor eenmalige versnelde toegang tot de vier spookhuizen Yummy, Welp, Bazaar Bizarre en Sonar. Verder geldt de pas ook één keer bij de drie grote attracties in het nieuwe themagebied Land of Legends: lanceerachtbaan Fury, giant frisbee Sledge Hammer en achtbaan Typhoon.


ZIE OOK: Halloween in Bobbejaanland: nieuw spookhuis vol zombies

De nieuwe pas kwam afgelopen weekend al ter sprake in een openhartig interview. Toen vertelde commercieel directrice Peggy Verelst aan Looopings: "Ik denk dat er tijdens Halloween behoefte aan is, zeker bij de grote attracties. Het is een test, we gaan zien hoe het loopt."

Maximaal
In eerste instantie worden er maximaal 250 passen per dag verkocht. Aan de hand van de resultaten kan dat aantal later naar boven of naar beneden bijgesteld worden. "Ik vind het heel belangrijk dat iets wat je verkoopt als 'fast' ook 'fast' is."

Volgens Verelst wordt de pas niet in het leven geroepen om meer geld te verdienen, maar omdat sommige bezoekers er op drukke dagen behoefte aan hebben. "Bobbejaanland is niet gewend om wachtrijen te hebben van een uur of meer. Nooit. Aan geen enkele attractie. Tijdens Halloween hebben we dat wel bij de spookhuizen."

Walibi
Bobbejaanland is niet het eerste park in België met een betaalde 'fastpass'. In Walibi Belgium wordt al jaren de Speedy Pass verkocht, waarmee de wachtrijen bij de grote attracties onbeperkt overgeslagen kunnen worden voor 35 euro per persoon. Een pas die vier keer geldig is, kost daar 15 euro.

In Nederland kent Walibi Holland al geruime tijd de betaalde Fast Lane. De Efteling heeft sinds 2017 de Boarding Pass bij de Python, maar die is gratis.

ZIE OOK: Video: zo verloopt een achterwaarts ritje in Bobbejaanland-achtbaan Fury

Reacties