Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nigloland

Attractie in Frans pretpark aangepast na klachten over racisme

29-08-2019, 20.58 uur

Het Franse pretpark Nigloland heeft besloten om een oude attractie aan te passen na klachten over racisme. Enkele dagen geleden schreef een bezoeker op social media dat een scène in de boottocht Africa Cruise niet door de beugel kan. Dat Twitter-bericht werd in korte tijd duizenden keer gedeeld.

"Ik ging naar Nigloland en zag dit", luidde het commentaar bij een video van de attractie. "Ik ben benieuwd of jullie dit normaal vinden?" Op de beelden is een scène te zien uit de Africa Cruise, geopend in 1987. Daarin zitten twee figuren in een boom omdat ze op de vlucht zijn voor een neushoorn.

Eén van de twee poppen is een donker figuur met bananen in zijn hand. Hij spreekt met een overdreven Afrikaans accent. De witte pop tegenover hem noemt hij meermaals 'baas'. Een racistisch stereotype, vinden de klagers. Op het oorspronkelijke bericht kwamen vele tientallen verontwaardigde reacties.

Excuses
Naar aanleiding van de massale online kritiek is de directie van Nigloland onmiddellijk overstag gegaan. "Onze excuses aan personen die zich beledigd voelen door één van de scènes van de Africa Cruise", reageert het attractiepark op Twitter.

"We luisteren naar onze klanten en we vinden de kwaliteit van ons park heel belangrijk." Daarom zal de controversiële scène nog komend weekend aangepast zijn, belooft Nigoland. "Bedankt voor jullie begrip."

Meer Nigloland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be