Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Nigloland

Attractie in Frans pretpark aangepast na klachten over racisme

29-08-2019, 20:58 uur | Reacties

Het Franse pretpark Nigloland heeft besloten om een oude attractie aan te passen na klachten over racisme. Enkele dagen geleden schreef een bezoeker op social media dat een scène in de boottocht Africa Cruise niet door de beugel kan. Dat Twitter-bericht werd in korte tijd duizenden keer gedeeld.

"Ik ging naar Nigloland en zag dit", luidde het commentaar bij een video van de attractie. "Ik ben benieuwd of jullie dit normaal vinden?" Op de beelden is een scène te zien uit de Africa Cruise, geopend in 1987. Daarin zitten twee figuren in een boom omdat ze op de vlucht zijn voor een neushoorn.


ZIE OOK: Video: dit zijn de aanpassingen in Efteling-attractie Carnaval Festival

Eén van de twee poppen is een donker figuur met bananen in zijn hand. Dat is een racistisch stereotype, vinden de klagers. Op het oorspronkelijke bericht kwamen vele tientallen verontwaardigde reacties.

Excuses
Naar aanleiding van de massale online kritiek is de directie van Nigloland onmiddellijk overstag gegaan. "Onze excuses aan personen die zich beledigd voelen door één van de scènes van de Africa Cruise", reageert het attractiepark op Twitter.

"We luisteren naar onze klanten en we vinden de kwaliteit van ons park heel belangrijk." Daarom zal de controversiële scène nog komend weekend aangepast zijn, belooft Nigoland. Wat er precies gaat veranderen, zegt men er niet bij. "Bedankt voor jullie begrip."

ZIE OOK: Deens pretpark past 'racistische' attractie aan

Reacties