Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Renovatie in Disneyland Paris duurt maanden langer dan verwacht

27-08-2019, 14:38 uur | Reacties

De renovatie van een grote attractie in Disneyland Paris gaat veel langer duren dan verwacht. Rondrit Autopia is sinds 5 november 2018 gesloten voor een opknapbeurt. Eigenlijk hadden de werkzaamheden afgelopen voorjaar afgerond moeten zijn. Inmiddels is de heropening meerdere keren uitgesteld.

De afgelopen maanden beweerde Disneyland dat Autopia in september weer in bedrijf zou zijn. Nu blijkt dat bezoekers pas halverwege december weer een ritje kunnen maken. Dat houdt in dat de ogenschijnlijk simpele attractie - enkele banen met bestuurbare karretjes - ruim een jaar buiten gebruik zal zijn.

ZIE OOK: Stoomtrein in Disneyland Paris blijft nog maanden gesloten

Tijdens de verbouwing worden de vier autobanen opnieuw aangelegd met behulp van duizend kubieke meter beton. De rail heeft een totale lengte van 2,4 kilometer. Oude lampen moeten plaatsmaken voor led-verlichting. Daarnaast is er aandacht voor de beplanting en het schilderwerk. Ook komt er wifi in de wachtrij.

Impact
Naast Autopia is sinds begin november stoomtrein Disneyland Railroad buiten gebruik. "Dat is vanwege de bouw van een nieuw theater in themagebied Frontierland en de impact die dat heeft op de directe omgeving", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Over de heropeningsdatum van de trein wordt niet gecommuniceerd. Het theater zelf is al sinds eind juni toegankelijk.

Het komt vaker voor dat Disneyland Paris attracties extreem lang dichtgooit. Zo duurde het onlangs zestien maanden om spookhuis Phantom Manor te verbouwen.

Acht attracties
In het Disneyland Park gaat komend najaar achtbaan Indiana Jones and the Temple of Peril maandenlang dicht. Verder sluit in het aangrenzende Walt Disney Studios Park ondertussen de ene na de andere attractie. Na 1 september telt dat park slechts acht attracties, waarvan vier kleinschalige rides voor kinderen. De kassaprijs bedraagt 87 euro per persoon.ZIE OOK: Nieuwe Lion King-theatershow Disneyland Paris in première

Reacties
Bijdrage