Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Italiaans pretpark blijft sukkelen met Ducati-achtbaan

08-09-2019, 16.20 uurBeeld: @parcalex

Een hypermoderne achtbaan in een Italiaans pretpark dreigt een miskoop te worden. Attractiepark Mirabilandia opende eerder dit jaar een themagebied rond het beroemde motorfietsmerk Ducati, maar het paradepaardje functioneert nog steeds niet goed. Rollercoaster Desmo Race was sinds de officiële opening eind juli vaker buiten gebruik dan operationeel.

Desmo Race is een spike coaster van de Duitse bouwer Maurer Rides, met elektrisch aangedreven tweepersoons karretjes in de vorm van motoren. Passagiers kunnen met een hendel aan het stuur zelf invloed uitoefenen op de snelheid. De opening liet maanden op zich wachten vanwege technische complicaties.

En ook nu - ruim een maand na de ingebruikname - treden er nog dagelijks problemen op. "Desmo Race functioneert soms wel en soms niet", laat een woordvoerster van Mirabilandia aan Looopings weten. "De achtbaan is in principe geopend, maar kan elk moment stoppen. Helaas kunnen we dat vooraf niet voorspellen."

De officiële website van het pretpark is minder optimistisch. Daarop staat dat Desmo Race op dit moment "tijdelijk buiten gebruik" is. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat ze geen ritje kunnen maken.

Mirabilandia wist dat het binnenhalen van de spike coaster een risico vormde. Het eerste exemplaar van het achtbaantype - in 2017 geopend in het Duitse Skyline Park - kampte ook met opvallend veel opstartproblemen.

Meer Mirabilandia
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be