Disneyland Paris

Disneyland Paris organiseert geen afscheid voor Rock 'n' Roller Coaster

23-08-2019, 22:47 uur | Reacties

Disneyland Paris gaat geen evenement organiseren rond de permanente sluiting van Rock 'n' Roller Coaster. Dat bevestigt een Disney-woordvoerder aan Looopings. De muzikale lanceerachtbaan zal zondagavond 1 september sluiten zoals op alle andere dagen. Vanaf maandag 2 september is de attractie definitief dicht.

Toen de attractie Armageddon: les Effets Spéciaux eind maart voor de laatste keer geopend was, zorgde Disney voor een groot afscheidsfeest met een slotshow en optredens. Fans die dit keer wederom rekenden op een speciale sluitingsceremonie, komen bedrogen uit. Wel zullen er afscheidssouvenirs worden uitgedeeld aan fans, melden ingewijden. Details ontbreken nog.


ZIE OOK: Speciaal T-shirt voor afscheid Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris

Na zeventien jaar gaat Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith op 1 september om 20.00 uur als een nachtkaars uit. Een dag later begint de ingrijpende verbouwing van de iconische attractie, waarbij het exterieur en het interieur een nieuw uiterlijk krijgen. Ergens in 2020 moet de renovatie zijn afgerond. De achtbaan staat straks in het teken van Marvel-superheld Iron Man.

Openlucht
Wie de populaire achtbaanrit in de tussentijd wil beleven, kan terecht in Walibi Holland. Lanceerachtbaan Xpress - geopend in 2000 - kent hetzelfde baanverloop, maar dan in de openlucht en zonder muziek.

Verder blijft de bestaande Rock 'n' Roller Coaster in het Amerikaanse Disney-park Hollywood Studios (Florida) voorlopig gewoon geopend. Die versie is wel anders aangekleed dan de versie in Parijs.

Efteling
1 september wordt een belangrijke dag voor achtbaanliefhebbers. Tegelijkertijd met de sluiting van Rock 'n' Roller Coaster neemt de Efteling afscheid van de Bob. De beroemde bobsleebaan uit 1985 is versleten. Daarom gaat de attractie tegen de vlakte.

ZIE OOK: Armageddon in Disneyland Paris nu definitief gesloten

Reacties