Energylandia

Video: achtbaantrein botst op gecrashte drone

24-08-2019, 13:53 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Een Pools pretpark laat haarfijn zien waarom het niet verstandig is om met een drone boven een geopende achtbaan te vliegen. Op de openingsdag van de spectaculaire hybrid coaster Zadra leek het attractiepark Energylandia een goed idee om wat dronebeelden te schieten. Tijdens de vlucht ging het echter fout.

De drone viel uit de lucht en kwam bovenop de baan terecht, terwijl de achtbaan in bedrijf was. Net op dat moment werd een trein vol met passagiers omhoog getakeld. Die botste vervolgens met hoge snelheid tegen het gecrashte toestel aan, zo is te zien op videobeelden van omstanders.


ZIE OOK: Video: Pools pretpark opent één van de spectaculairste achtbanen ter wereld

Gelukkig voor Energylandia én de inzittenden lag de drone bovenop een inversie. Daardoor werden de bezoekers niet geraakt door het apparaat. Van de drone was na de klap en een tientallen meters hoge val weinig meer over. De attractie bleef gewoon operationeel, alsof er niks gebeurd was.

Hoogste
Zadra werd donderdag officieel geopend voor pers en publiek. Met een hoogte van bijna 64 meter en een topsnelheid van 121 kilometer per uur is het de hoogste en snelste hybrid coaster ter wereld.

Opvallend genoeg hangen er op hekken naast de achtbaan juist borden die wijzen op een droneverbod.Dood
Onvoorzichtigheid heeft vorig jaar nog gezorgd voor de dood van een medewerker in Energylandia. Hij wilde een telefoon oppakken die een bezoeker had verloren tijdens een achtbaanritje. Daarbij werd hij geraakt door de achtbaantrein.

ZIE OOK: Drone brengt achtbanen op spectaculaire wijze in beeld

Reacties