Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Video: achtbaantrein botst op gecrashte drone

24-08-2019, 13.53 uur

Een Pools pretpark laat haarfijn zien waarom het niet verstandig is om met een drone boven een geopende achtbaan te vliegen. Op de openingsdag van de spectaculaire hybrid coaster Zadra leek het attractiepark Energylandia een goed idee om wat dronebeelden te schieten. Tijdens de vlucht ging het echter fout.

De drone viel uit de lucht en kwam bovenop de baan terecht, terwijl de achtbaan in bedrijf was. Net op dat moment werd een trein vol met passagiers omhoog getakeld. Die botste vervolgens met hoge snelheid tegen het gecrashte toestel aan, zo is te zien op videobeelden van omstanders.

Gelukkig voor Energylandia én de inzittenden lag de drone bovenop een inversie. Daardoor werden de bezoekers niet geraakt door het apparaat. Van de drone was na de klap en een tientallen meters hoge val weinig meer over. De attractie bleef gewoon operationeel, alsof er niks gebeurd was.

Hoogste
Zadra werd donderdag officieel geopend voor pers en publiek. Met een hoogte van bijna 64 meter en een topsnelheid van 121 kilometer per uur is het de hoogste en snelste hybrid coaster ter wereld.

Opvallend genoeg hangen er op hekken naast de achtbaan juist borden die wijzen op een droneverbod.Dood
Onvoorzichtigheid heeft vorig jaar nog gezorgd voor de dood van een medewerker in Energylandia. Hij wilde een telefoon oppakken die een bezoeker had verloren tijdens een achtbaanritje. Daarbij werd hij geraakt door de achtbaantrein.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be