Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers zitten uur vast in kapotte achtbaan

21-08-2019, 14.29 uurBeeld: Ciaran Kelleher, Bram Vrijsen

Bezoekers van de Efteling hebben woensdagmiddag een uur lang vastgezeten in achtbaan Baron 1898. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. De dertig meter hoge dive coaster was door een technische storing op het hoogste punt vast komen te staan.

Dat gebeurde rond 12.20 uur. Een uur later konden de achttien passagiers bevrijd worden door Efteling-medewerkers. Ze zijn met de trap naar beneden geklommen. Om 13.35 uur ging de achtbaan weer open.

Dat een achtbaan stilvalt, komt regelmatig voor. Het is wel ongebruikelijk dat het een uur duurt alvorens de inzittenden weer met beide benen op de grond staan. "Uiteraard is het doel om gasten altijd zo snel mogelijk uit de attractie te halen", zegt de voorlichter. "In dit geval heeft het wat langer geduurd dan gewoonlijk."

Mijnschacht
Baron 1898 opende in 2015. Waaghalzen worden door baron Gustave Hooghmoed uitgedaagd om op zoek te gaan naar goud in een diepe mijnschacht. De coaster haalt een topsnelheid van 90 kilometer per uur.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be