Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo de La Palmyre

Bezoeker dierentuin kalkt namen op rug van neushoorn

21-08-2019, 18.27 uur

In de Franse dierentuin Zoo de La Palmyre heeft iemand afgelopen weekend twee namen op de rug van een neushoorn geschreven. Foto’s van het besmeurde beest zorgen voor veel woede op social media.

Neushoorn Noëlle zal raar op hebben gekeken toen een onbekende de namen Camille en Julien op haar rug kalkte. De dader is ontkomen. Een verontwaardigde bezoeker zette een foto van het dier online, die vervolgens veel is gedeeld.

De directeur van Zoo de La Palmyre, Pierre Caillé, reageerde vol verbazing en afkeer. Hij zei spottend dat het park misschien in de huisregels op moet nemen dat dieren niet beschreven mogen worden. Op social media klagen veel mensen over het gebrek aan respect voor de neushoorn.

Te dik
De bijna twee ton wegende Noëlle, die al 35 jaar in de dierentuin woont, heeft fysiek in ieder geval niet geleden. De huid van een neushoorn is op die plek te dik om iets van het incident te hebben gevoeld. Haar rug is een paar uur na het voorval schoongemaakt.

Meer Zoo de La Palmyre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be