Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: oud-directeur Walibi blikt terug op beginjaren

20-08-2019, 23.55 uur

Hoe was het om begin jaren negentig Walibi uit de grond te stampen? Daarover vertelt oud-directeur Hans van Driem in een videoreportage. Hij werd in 1992 aangesteld als directeur van de Flevohof, een agrarisch themapark. Na een faillissement bleef lang onduidelijk wat er met het park zou gaan gebeuren.

Zo werd er gespeeld met het idee om op het terrein een permanente tuinbouwtentoonstelling te huisvesten. Daar konden echter geen financiers voor worden gevonden. "Na lang nadenken zijn we tot de slotsom gekomen: we moeten hier een pretpark gaan bouwen", zegt Van Driem.

"Walibi Flevo is in 1994 geopend, eigenlijk bovenop de oude Flevohof-restanten", aldus de oud-directeur. In de reportage van Omroep Flevoland laat hij zien wat er vandaag de dag nog over is van de beginjaren. Zo stammen enkele attracties in het huidige Walibi Holland nog uit het Flevohof-tijdperk.

Golfkar
Directeur zijn van een pretpark is het mooiste wat er is, vindt Van Driem. Hij herinnert zich hoe hij soms na sluitingstijd zijn gezin meenam voor een rondje door het park in een golfkar. "Mijn vrouw en ik met een fles wijn en de jongens gingen in de attracties."

In 1998 was Van Driem één van de hoofdrolspelers van de legendarische docusoap Polderpret, over het reilen en zeilen achter de schermen van Walibi Flevo.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be