Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Hemelrijk

Omstreden glijbaan in Brabants pretpark zorgde al eerder voor problemen

21-08-2019, 10.25 uur

De glijbaan in pretpark BillyBird Park Hemelrijk, die onlangs gesloten werd na het opduiken van een verontrustend filmpje, zorgde al eerder voor het problemen. In juni en juli vonden er ook incidenten plaats bij het speeltoestel in het Brabantse attractiepark.

Een woordvoerster meldde eerder dat er nooit eerder ongelukken gemeld waren. Daar moet het park nu op terugkomen. Zo raakte eind juni de 8-jarige dochter van Jessica van Os gewond toen ze van de glijbaan ging. "Mijn dochter werd twee keer gelanceerd en kwam met haar hoofd op de ijzeren rand", vertelt de moeder aan Omroep Brabant.

In het ziekenhuis moesten zeven hechtingen in haar hoofd worden gezet. Hemelrijk sloot de glijbaan voor aanpassingen. Zo kwam er onder meer een nieuw bord met veiligheidsinstructies. Toch ging het in juli opnieuw mis, toen Lizeth van Arkel met haar kleinkind op schoot gelanceerd werd van de grote glijbaan.

Op het nippertje
Na afloop heeft het parkmanagement de omstreden glijbaan wederom gesloten. Deze maand was de attractie weer in gebruik. Afgelopen maandag dook via Looopings een filmpje op van een jongen die zo snel van de baan ging dat ook hij gelanceerd werd. Dat liep op het nippertje goed af.

Op dit moment overlegt het pretpark met de fabrikant van de glijbaan - de Gelderse firma IJslander - welke maatregelen er nu nodig zijn. "Wij snappen nog niet hoe dit kon gebeuren", zegt directeur John Franken in gesprek met het Brabants Dagblad. "We bouwen al 25 jaar glijbanen, zeventig tot tachtig per jaar, en dit hebben we echt niet eerder gezien."

Meer BillyBird Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be