Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Samson & Gert nemen afscheid van Plopsaland: allerlaatste optreden

23-08-2019, 18.19 uur

Bezoekers van Plopsaland De Panne hebben Samson & Gert vanmiddag definitief uit kunnen zwaaien. Het beroemde duo trad voor de allerlaatste keer samen op in het Vlaamse attractiepark. Daarmee komt een eind aan een twintig jaar oude traditie.

De afgelopen twee decennia stonden Gert Verhulst (51) en de pratende hond - vergezeld door de Burgemeester - elke zomer op de planken in Plopsaland. In eerste instantie traden ze op in een grote tent. "Dat was wat avontuurlijker", herinnert Verhulst zich. "Als het hard waaide dan zagen we het plafond op en neer gaan. En soms regende het weleens binnen. Eigenlijk wel charmant."

Sinds 2013 vinden de zomershows plaats in het Plopsa Theater bij de hoofdingang. In totaal waren Samson & Gert maar liefst 1493 keer te zien in het pretpark. "Dat is niet niks", vertelde Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in zijn afscheidsspeech. "Ik zou jullie heel hard willen bedanken voor de afgelopen twintig jaar. Een dikke proficiat. Petje af, mannen."

Staande ovatie
De allerlaatste show werd rond 17.00 uur afgesloten met een staande ovatie en een luid applaus, al was de zaal niet volledig vol. Hoewel Verhulst stopt, blijft hij benadrukken dat Samson zal blijven bestaan. In december wordt bekend wie zijn nieuwe baasje wordt.

Er volgt dan ook nog een speciaal afscheidsconcert van de twee kinderhelden, maar daarvoor wijkt men uit naar een theater in de plaats Puurs. De jaarlijkse kerstshow van Samson & Gert in Plopsaland wordt komende winter vervangen door de Vlaamse musical Assepoester.Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be