Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark vestigt alsnog achtbaanrecord dankzij correctie

20-08-2019, 11.26 uur

Het Poolse pretpark Energylandia heeft tóch de hoogste houten achtbaan ter wereld in huis gehaald. Dat beweert het attractiepark op social media. Gisteren werd bekend dat het park deze week de sensationele hybrid coaster Zadra opent, met houten ondersteuningen en een stalen rail. Als maximale hoogte werd in eerste instantie 61 meter genoemd.

Energylandia sprak tegelijkertijd over "de grootste en hoogste houten achtbaan ter wereld", terwijl in Amerika een hybrid coaster van ruim 62 meter hoog te vinden is. Enkele uren na de oorspronkelijke publicatie zijn de teksten op Facebook en beschrijvingen op YouTube aangepast. Nu is Zadra volgens Energylandia geen 61 meter, maar 63 meter hoog. Op de officiële website wordt zelfs 63,8 meter vermeld.

Op die manier hebben de Polen alsnog een wereldrecord te pakken met hun achtbaan. Het is niet duidelijk of het management zich in eerste instantie vergiste, of dat men er zelf enkele meters bij verzonnen heeft.

Snelheid
Ook de topsnelheid is later aangepast. Tijdens de bouw werd uitgegaan van 115 kilometer per uur. Nu communiceert Energylandia een maximumsnelheid van 121 kilometer per uur. Dat is eveneens een record voor een hybrid coaster.

Zadra gaat aanstaande donderdag open voor publiek. De rollercoaster werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction, bekend van Untamed in Walibi Holland.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be