Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tatzmania Löffingen

Attractie in Duits pretpark moet dicht: lijkt te veel op hakenkruizen

18-08-2019, 14.22 uur

Een pretpark in Duitsland heeft een pas geopende nieuwe attractie weer gesloten. Bezoekers van Tatzmania Löffingen kunnen voorlopig geen ritje meer maken in de vliegtuigmolen Eagle Fly. De reden: als de constructie rechtop staat, lijkt de attractie op twee draaiende hakenkruizen.

Het hakenkruis werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als het symbool van de nazi's. De directie van het park was zich van geen kwaad bewust, tot video's van de swastika-carrousel massaal gedeeld werden op internet.

"Ik wil me verontschuldigen aan iedereen die zich door ons ontwerp beledigd voelt", vertelt eigenaar Rüdiger Braun aan regionale media. Hij belooft dat het uiterlijk van de attractie aangepast gaat worden, zodat de molen niet meer doet denken aan hakenkruizen. "De gondels worden weggehaald en opnieuw ontworpen", zegt Braun.

Italiaans
Tot die tijd blijft de ride dicht. Eagle Fly is een nieuwe attractie van de Italiaanse firma SBF-VISA Group. De fabrieksnaam luidt 'tekno planes'.

Tatzmania Löffingen ligt in Zuid-Duitsland, in de buurt van de Franse en Zwitserse grens. Tot 2017 heette het park Schwarzwaldpark. Toen werd de bestemming overgenomen door de familie Braun, ook de eigenaar van bouwbedrijf Adolf Braun KG.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Tatzmania Löffingen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be