Plopsa Group

Ook Plopsa-parken moeten figuren PAW Patrol missen vanwege conflict

18-08-2019, 13:15 uur | Reacties

Ook de pretparken van Plopsa worden het slachtoffer van een conflict met Movie Park Germany. Gisteren werd al bekend dat een evenement rond de animatieserie PAW Patrol in kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn niet doorgaat. Movie Park claimt het alleenrecht op de personages.

Dat heeft ook gevolgen voor Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt in Belgiƫ en Plopsa Indoor Coevorden in Nederland. Daar zouden dit jaar op een groot aantal dagen PAW Patrol-evenementen plaatsvinden. Movie Park heeft echter bij tv-zender Nickelodeon en producent Van Hoorne Entertainment afgedwongen dat de figuren niet meer ingezet mogen worden in een straal rond het Duitse filmpark.


ZIE OOK: Movie Park Germany eist dat Julianatoren evenement annuleert

"Voor ons en onze bezoekers is dit een zwaar drama", vertelt Plopsa-marketingdirecteur Sebastien Momerency aan Looopings. "Er liep deze zomer al een evenement met PAW Patrol in Plopsa Coo, waarvoor volop reclame gemaakt werd. Zelfs in tv-spots op Nickelodeon. En ineens mag het niet meer en moeten we kinderen teleurstellen. We zijn behoorlijk ontgoocheld."

Afspraken
De Plopsa Group heeft beide partijen - Van Hoorne en Nickelodeon - officieel in gebreke gesteld. "Men houdt zich niet aan eerder gemaakte afspraken. We hopen dat er nog een oplossing gevonden kan worden. Zo niet, dan moeten we nadenken over juridische vervolgstappen."

Een PAW Patrol-show in Plopsaland De Panne, die voor december op de planning staat, gaat vooralsnog wel door. Dat park valt namelijk buiten de straal die Movie Park hanteert. "Het is al met al een heel eigenaardige situatie, die we nog niet eerder meegemaakt hebben", aldus Momerency.

Themagebied
PAW Patrol is een populaire Canadese kinderserie over een reddingsteam bestaand uit zeven puppy's. In Movie Park Germany opende eerder dit jaar een themagebied rond de serie.

ZIE OOK: Movie Park Germany pakt uit met PAW Patrol-themagebied

Reacties