Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Aqualand Fréjus

Waterglijbaan dicht na meerdere ongelukken

15-08-2019, 23.59 uur | Reacties

Een waterpark in Zuid-Frankrijk heeft een spectaculaire attractie gesloten. De afgelopen weken vonden er meerdere ongelukken plaats bij de bandenglijbaan Vertigo in Aqualand Fréjus. Voorlopig is de glijbaan buiten gebruik.

Op 20 juli maakten twee mannen een val van enkele meters uit de attractie. Na een inspectie mocht de glijbaan toen operationeel blijven. Slechts twee weken later, op 4 augustus, ging het opnieuw fout. Toen vielen vier vakantiegangers drie meter naar beneden.


ZIE OOK: Ernstig ongeluk met glijbaan in Walibi-zwembad

Nu zijn autoriteiten een onderzoek gestart. Voorlopig mag de glijbaan niet gebruikt worden. Vertigo, geopend in 2018, werd gebouwd door de Turkse fabrikant Polin Waterparks. Volgens regionale media gaat de leverancier aanpassingen verrichten om meer incidenten te voorkomen.

Heen en weer
Vertigo is een bijzondere glijbaan waarin badgasten zittend in een grote band heen en weer geslingerd worden. Na een vrije val glijden ze in een spiraal omhoog. Vervolgens zakken ze door de zwaartekracht weer naar beneden, richting een waterbassin.

Aqualand is een bekende naam in Frankrijk. De keten - onderdeel van de Spaanse parkengroep Aspro Parks - heeft meerdere vestigingen in Europa, waaronder bij het Franse pretpark Walibi Sud-Ouest. Daar vond laatst ook een ernstig ongeluk plaats.

ZIE OOK: Nieuwe attractie: achtbaan en waterglijbaan in één

Reacties