Walibi Holland

Weer problemen bij Untamed in Walibi Holland: trein valt stil tijdens ritje

14-08-2019, 21:10 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland draait nog steeds niet vlekkeloos. Het paradepaardje van het pretpark is regelmatig urenlang gesloten vanwege storingen. Ook vandaag was de hybrid coaster geruime tijd buiten gebruik. De reden: een trein had niet genoeg snelheid om het parcours af te maken.

Daardoor bleef de trein vanochtend net vóór remmen op en neer schommelen, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Er zaten op dat moment geen mensen in de karretjes. Ingewijden melden dat het probleem zich de afgelopen weken al vaker voordeed, steeds op hetzelfde punt.


ZIE OOK: Walibi-achtbaan Untamed tijdelijk gesloten vanwege problemen met constructie

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is. Meestal halen achtbanen het einde van de baan niet door te lage temperaturen of te weinig gewicht in de bakjes. "Ik kan alleen zeggen dat we altijd met man en macht werken om dit soort storingen te verhelpen", aldus de voorlichter. "Onze technische dienst doet nu onderzoek, zodat er actie ondernomen kan worden."

Scheurtjes
Untamed ging op 1 juli open. De achtbaan - met houten ondersteuningen en een stalen rail - werd gebouwd door de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction. Vorige week moest de attractie dicht omdat er scheurtjes waren gesignaleerd in de constructie.

ZIE OOK: Walibi Holland krijgt Space Shot weer aan de praat

Reacties