Walibi Holland

Walibi-achtbaan Untamed tijdelijk gesloten vanwege problemen met constructie

08-08-2019, 14.22 uur | Reacties

Er zijn problemen met de constructie van de nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland. Gisteren was de nieuwste aanwinst van het pretpark al urenlang buiten gebruik in verband met werkzaamheden. Vandaag gaat de 36,5 meter hoge hybrid coaster helemaal niet open. Dat bevestigt een Walibi-woordvoerder aan Looopings.

"Voor Untamed hebben we natuurlijk een nieuwe baan bovenop een bestaande constructie gebouwd", legt de voorlichter uit. "Daardoor kunnen er links of rechts altijd spanningen ontstaan, waardoor we onverwachts preventief onderhoud moeten uitvoeren." In enkele draagbalken zijn scheurtjes aangetroffen.


ZIE OOK: Space Shot in Walibi Holland blijft voorlopig dicht

Van een technische storing is dus eigenlijk geen sprake: er moeten simpelweg balken vervangen worden. "Dat hebben we gisteren ook al gedaan. Vanochtend bleek dat er nog wat werk nodig is." Voor de ingang zijn bouwhekken neergezet. Naar verwachting is Untamed morgen wel weer geopend.

Walibi baalt van de tijdelijke sluiting, laat de woordvoerder weten. "Maar we weten ook dat bij zo'n type attractie - waarbij iets nieuws bovenop iets ouds gebouwd werd - er nu eenmaal sneller onderhoud nodig is dan bij volledig een nieuwe attractie."

Klachten
Untamed is niet de enige gesloten attractie in Walibi Holland. De zestig meter hoge vrijevaltoren Space Shot staat ook al weken stil. Bezoekers krijgen in principe geen geld terug, aldus de zegsman. "We zullen klachten die binnenkomen zoals altijd op gepaste wijze afhandelen."

ZIE OOK: Langdurige storing bij nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

Reacties