Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mirabilandia

Italiaans pretpark opent interactieve Ducati-achtbaan

30-07-2019, 00.52 uur

Het Italiaanse pretpark Mirabilandia heeft een unieke nieuwe rollercoaster geopend: een interactieve, duellerende motorachtbaan. In themagebied Ducati World kunnen waaghalzen nu een ritje maken in de elektrisch aangedreven achtbaan Desmo Race. Bezoekers nemen plaats op een tweepersoons karretje in de vorm van een Ducati-motor.

Vervolgens kunnen ze tegen elkaar racen op twee 525 meter lange banen die door elkaar heen lopen. De 22 meter hoge spike coaster werd gebouwd door de Duitse fabrikant Maurer Rides. Het is de tweede spike coaster ter wereld, na Sky Dragster (2017) in het Duitse Skyline Park.

Bijzonder is dat inzittenden zelf invloed kunnen uitoefenen op de snelheid, met behulp van een hendel aan het stuur. Er geldt een minimumleeftijd van 6 jaar en een minimumlengte van 120 centimeter. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur.

In het geheim
Het nieuwe themadeel opende afgelopen voorjaar al, maar tot nu toe was de belangrijkste attractie niet operationeel. Lang bleef onduidelijk wanneer de achtbaan open zou gaan. Afgelopen vrijdag vond na sluitingstijd in het geheim een openingsceremonie plaats met de bekende Italiaanse Ducati-motorcoureur Michele Pirro. Inmiddels is Desmo Race voor iedereen toegankelijk.

"Desmo Race is uniek in de wereld", zegt Mirabilandia-directeur Riccardo Marcante. "Niet alleen vanwege de technische specificaties, maar vooral vanwege de beleving." Het attractiepark koos bewust voor een achtbaan die geschikt is voor de hele familie. "We hadden voor een langer of hoger exemplaar kunnen kiezen, maar we wilden een attractie voor een zo breed mogelijke doelgroep."Meer Mirabilandia
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be