Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Het Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum rouwt om acteur Rutger Hauer

25-07-2019, 11:42 uur | Reacties

Het Spoorwegmuseum in Utrecht staat stil bij de dood van Hollywood-acteur Rutger Hauer. De beroemde Nederlandse filmster overleed vrijdag na een kort ziekbed op 75-jarige leeftijd. In Het Spoorwegmuseum is hij sinds 2012 te zien als een belangrijk personage in de attractie De Vuurproef.

Wie in de treinsimulator stapt, komt Hauer tegen als de verteller van het verhaal. "Dat heeft hij destijds op weergaloze wijze gedaan", vertelt een woordvoerder van het museum aan Looopings. "We hadden oorspronkelijk bedacht dat hij een rol zou spelen, maar toen hij het script zag, gaf hij er meteen zijn eigen draai aan."


ZIE OOK: Spoorwegmuseum toont raarste gevonden voorwerpen uit de trein

Hauer liet weten dat hij liever zichzelf wilde spelen. "Hij maakte er meteen een heel mooi pakkend verhaal van", zegt de voorlichter. "Dat is zijn kracht. Hij is in staat om vrij droge informatie - bijna twee eeuwen treingeschiedenis - op een boeiende en spannende wijze op beeld te krijgen. We zijn trots dat hij hier tot in de lengte der jaren te zien zal zijn."

Hoofdprijs
Het was niet makkelijk om Rutger Hauer te strikken voor de rol, weet de zegsman nog. "Vooral vanwege zijn drukke agenda. Hij was natuurlijk vaak in Amerika te vinden." Bovendien deed Hauer alleen nog projecten die hij écht de moeite waard vond. "Kennelijk vond hij dit leuk om te doen. Hij vroeg gelukkig ook niet de hoofdprijs."

De Vuurproef in Het Spoorwegmuseum is dagelijks geopend. De simulator is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.ZIE OOK: Filmacteur uit attractie Movie Park overleden

Reacties