Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis zet lgbt-dieren in de schijnwerpers tijdens Pride Amsterdam

29-07-2019, 14.29 uurBeeld: Edwin Butter

Homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders komen ook voor in de dierenwereld. Dat wil de Amsterdamse dierentuin Artis laten zien tijdens het jaarlijkse festival Pride Amsterdam. Er worden daarom speciale rondleidingen georganiseerd langs lgbt-dieren.

"De natuur is veel diverser dan veel mensen denken", laat Artis weten. Zo bestaan er biseksuele pinguïns, vissen die van geslacht veranderen en mannelijke vogelkoppels die samen kuikens grootbrengen. Bij de Japanse makaken komen vrouwenkoppels voor.

"Homoseksueel paar- en broedgedrag is al bij meer dan 1500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen, waaronder bij olifanten, gorilla’s, pinguïns, leeuwen en gieren", weet Artis.

Apenrots
Er zijn nog rondleidingen op 3 en 4 augustus. Ze starten om 14.00 uur bij de Apenrots. Daarnaast is er op donderdag 1 augustus een speciale lezing over seksuele diversiteit in de natuur, gegeven door Artis-bioloog Charlotte Vermeulen en oud-docent homo- en genderstudies Gert Hekma.

Pride Amsterdam duurt van zaterdag 27 juli tot en met zondag 4 augustus. Belangrijkste trekpleister van het festival is de botenparade Canal Pride op zaterdag 3 augustus.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be