Walibi Holland

Langdurige storing bij nieuwe Walibi-achtbaan Untamed

23-07-2019, 16:34 uur | ReactiesFoto: @TheSwant98, themeparktales

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland heeft vandaag urenlang stilgestaan. Dat bevestigt een Walibi-woordvoerder aan Looopings. Vanwege een hardnekkig technisch mankement was de rollercoaster van 10.00 tot 16.45 uur buiten gebruik. Het gaat om de langste technische storing sinds de opening van de attractie op 1 juli.

"Er was sprake van een langdurige storing bij de remmen", legt de voorlichter uit. "Zoiets is natuurlijk erg vervelend. We hebben ons uiterste best gedaan om het probleem zo snel mogelijk op te lossen."


ZIE OOK: Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

Na bijna zeven uur wachten kon de achtbaan alsnog geopend worden. Het pretpark blijft open tot 20.00 uur. Bij de uitgang zijn vouchers uitgedeeld voor 50 procent korting op een volgend bezoek, voor het ongemak.

Over de kop
Untamed, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, kostte 12,5 miljoen euro. De 36,5 meter hoge en 1085 meter lange hybrid coaster haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Passagiers gaan tijdens een ritje vijf keer over de kop.

Op dit moment is de Space Shot nog wel gesloten. De vrijevaltoren kampt al een tijdje met een defect onderdeel. Walibi weet nog niet wanneer de attractie weer opengaat.ZIE OOK: Space Shot in Walibi Holland blijft voorlopig dicht

Reacties