Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Pretparkfan maakt in één weekend 222 ritjes in pijnlijke Walibi-achtbaan Condor

21-07-2019, 21.28 uur

Een 18-jarige pretparkfan uit Harlingen heeft een bizarre prestatie geleverd. Na een uit de handen gelopen grap zat Joey Schadenberg dit weekend bijna twintig uur lang in één van de pijnlijkste en ruwste rollercoasters van Europa. Hij maakte maar liefst 222 ritjes in de Condor, de beruchte hangende achtbaan van Walibi Holland.

Schadenberg zette afgelopen voorjaar voor de grap op Twitter dat hij één ritje zou maken in de Condor voor elke keer dat zijn bericht gedeeld zou worden. Dat leverde onverwachts honderden retweets op. De pretparkfanaat liet zich niet kennen en zocht contact met Walibi voor het organiseren van een achtbaanmarathon. Daarbij beloofde hij ook geld op te halen voor het goede doel.

Dit weekend was het zover. Op zaterdag stond de Condor een tijdje stil vanwege onweer. Toch wist de coasterbikkel in één dag 104 ritten te maken. Hij hield zichzelf op de been met broodjes ei en Snickers. "Ik heb alleen een klein beetje last van mijn benen en schouders, maar verder gaat het prima", vertelde Schadenberg aan Looopings. "Morgen hoop ik boven de tweehonderd uit te komen."

EHBO
Zondagochtend ging hij gewoon weer onverstoord verder, alsof de tientallen achtbaanritjes achter elkaar hem niets deden. Op aandringen van zijn ouders hielden EHBO-medewerkers van Walibi de knul scherp in de gaten. "Maar ik voel me prima, mede dankzij de steun van iedereen hier", aldus Schadenberg na zijn tweehonderdste ritje. "Ik begin alleen een beetje vermoeid te raken." Het Condor-station werd zondagmiddag bevolkt door familieleden, vrienden en fans.

Even na sluitingstijd werd de zogenoemde Condor Challenge afgesloten met ritje nummer 222. Dat houdt in dat de pretparkfan in twee dagen tijd in totaal 1110 keer over de kop is gegaan en bijna 147 kilometer heeft afgelegd. Stapt Schadenberg nu nóóit meer in de Condor? Zijn antwoord: "Waarom niet?"

Cheque
De uitdaging is niet voor niets geweest: op zondagmiddag, toen de teller op 156 ritjes stond, werd een cheque voor 1527 euro uitgereikt aan Stichting Opkikker. Die organisatie verzorgt dagjes uit voor zieke kinderen en hun familie. Walibi is trots op de actie, laat een woordvoerder weten. "Joey heeft een ongelofelijke prestatie geleverd. En we hopen dat hij ondanks deze zware beproeving in de toekomst toch weer gewoon in de Condor stapt."























Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be