Duinrell

Duinrell bouwt 125 jaar oude theeschenkerij om tot luxe vakantiehuis

07-08-2019, 19.13 uur | Reacties

Een bijzonder historisch gebouw in Duinrell heeft een nieuwe functie gekregen. Het 125 jaar oude theehuis in het Wassenaarse attractiepark werd omgebouwd tot een luxe vakantiehuis.

De zogeheten Oranjerie stamt uit 1894. In het verleden diende het gebouw ook als rijtuigmuseum. Nu kunnen er twaalf personen tegelijk blijven slapen. Op de benedenverdieping zijn een ruime woonkamer met een haard, een eethoek, een keuken en een toilet gerealiseerd.


ZIE OOK: Rechter geeft Duinrell gelijk in conflict met gemeente

Er is ook een slaapkamer die beschikt over een eigen badkamer met bad, douche en toilet. Op de eerste etage bevinden zich de overige vier slaapkamers: twee met tweepersoonsbedden en twee met een tweepersoonsbed én een stapelbed. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche, twee wastafels en een toilet.

Rechter
Duinrell heeft lang gevochten voor de verbouwing. De gemeente was er eigenlijk op tegen. Uiteindelijk moest de rechter eraan te pas komen. Die stelde het park in het gelijk.

Groepen van meer dan twaalf personen kunnen ervoor kiezen om ook de aangrenzende Residence te huren. Die is eveneens geschikt voor twaalf personen. Beide groepsaccommodaties zijn door middel van een gang aan elkaar verbonden.

ZIE OOK: Duinrell investeert in tientallen nieuwe bankjes: 'Is ook belangrijk'

Reacties