Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Topattractie Tilburgse kermis haakt af

18-07-2019, 21.25 uur | Reacties

Eén van de topattracties op de Tilburgse kermis laat het afweten. Eigenlijk zou de thrillride Ghost Rider van vrijdag 19 juli tot en met zondag 28 juli op de grootste kermis van de Benelux staan. De transporten van de attractie werden eerder deze week gespot op het kermisterrein, maar inmiddels zijn ze nergens meer te bekennen.

Een voorlichtster van de gemeente Tilburg bevestigt dat de inversiemolen toch niet opgebouwd wordt. De officiële reden: de bouwploeg is niet op komen dagen. "Dat is het verhaal dat wij van de exploitant gehoord hebben", laat ze aan Looopings weten.


ZIE OOK: Tilburgse kermis 2018: vier grote attracties haken af

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat de Duitse eigenaar van de Ghost Rider niet over de juiste papieren zou beschikken om op een Nederlandse kermis te staan. De woordvoerster kan dat niet bevestigen. Wel zegt ze: "Veiligheid komt voor ons op de allereerste plek. De Tilburgse kermis moet een feestje zijn, maar we moeten wel ieders veiligheid kunnen garanderen. Op dat gebied doen we uiteraard geen enkele concessie."

Een gat
Ondertussen zoekt de gemeente naarstig naar een vervanger. "Door het ontbreken van de Ghost Rider is natuurlijk wel een gat ontstaan in het kermislint. We zijn nu aan het bekijken hoe we dat oplossen." De kermis begint morgenavond.

Vorig jaar haakten enkele weken voor de kermis begon vier grote attracties af.

ZIE OOK: Gemeente Tilburg betaalt tienduizenden euro's voor reuzenrad: 'Kermis kan niet zonder'

Reacties