Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling-componist laat exclusief materiaal van Symbolica horen

14-07-2019, 14:11 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Hoe werd de muziek van de Efteling-attractie Symbolica bedacht? In een intrigerend interview vertelt huiscomponist René Merkelbach wat erbij komt kijken om muziek voor Efteling-attracties te componeren. Bovendien laat hij verschillende demo's horen van eerdere versies van de Symbolica-soundtrack.

De componist werd onlangs uitgebreid geïnterviewd tijdens een aflevering van Efteling-podcast Kleine Boodschap. Naast verschillende anekdotes van achter de schermen trakteerde Merkelbach de luisteraars op nooit eerder gepubliceerde audiofragmenten. Op die manier ontstaat een goed beeld van hoe de soundtrack zich destijds ontwikkeld heeft.


ZIE OOK: Efteling voegt watereffect toe aan nieuwste attractie Symbolica

Symbolica opende in de zomer van 2017. De eerste versie van de muziek "vloog alle kanten op", aldus Merkelbach. "Uiteindelijk kom je met elkaar tot de conclusie dat er meer eenheid moet zijn, ook al zijn het verschillende arrangementen, in plaats van dat het als kermis door elkaar gaat lopen." Daarvoor maakte de Brabantse componist gebruik van videoanimaties die lieten zien hoe de rit zou gaan verlopen.

Beluisteren
De aflevering is online te beluisteren via verschillende podcast-apps en via de website van Kleine Boodschap. Het gedeelte met de Efteling-componist begint op 53 minuten. Vanaf 1:04:58 uur komen de exclusieve demo's voorbij.

ZIE OOK: Indrukwekkende beelden: muisstil in Efteling-attractie Symbolica voor dodenherdenking

Reacties