Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Zwemmen in Lego-stijl: Italië krijgt Legoland-waterpark in 2020

08-07-2019, 17.38 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland gaat een waterpark bouwen dat helemaal in het teken staat van Lego. In 2020 opent het Legoland Water Park: het eerste Lego-zwemparadijs van Europa. Dat heeft het attractiepark vandaag laten weten. De uitbreiding is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Hoe het park er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Op een vrijgegeven ontwerp staan verschillende waterattracties, waterglijbanen en een Lego-miniatuurstad. Er bestaan al Lego-waterparken in Dubai en de Verenigde Staten (Californië en Florida).

Gardaland, gelegen aan het Gardameer, bestaat nu uit een pretpark met acht rollercoasters, een overdekt Sea Life-aquarium en drie themahotels. "De wereldwijde populariteit van het merk Lego gaat zeker bijdragen aan het versterken van de positie van Gardaland als een belangrijke toeristische familiebestemming", zegt directeur Aldo Maria Vigevani.

Overgenomen
Het attractiepark is eigendom van de Britse parkengroep Merlin Entertainments. Daarbij horen ook de verschillende Legoland-pretparken. Onlangs werd bekend dat de firma wordt overgenomen door verschillende investeerders, waaronder de Deense eigenaar van het Lego-merk.

Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be