Walibi Holland

Openbaar Minsterie wil Walibi Holland vervolgen voor kart-ongeluk

03-09-2019, 15:17 uur | Reacties

Het Openbaar Ministerie is van plan om Walibi Holland te vervolgen naar aanleiding van een dramatisch ongeluk. In mei vorig jaar raakte een meisje zwaargewond op de kartbaan in het pretpark. Haar haren waren vast komen te zitten in een kart. Volgens ooggetuigen werd haar huid van haar schedel getrokken bij een botsing.

Het dragen van een helm was niet verplicht. Na het incident werd de betaalattractie gesloten voor een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Inmiddels zijn de resultaten bekend.


ZIE OOK: Walibi Holland mogelijk vervolgd voor ernstig ongeluk met attractie

"Het Openbaar Ministerie is voornemens om de exploitant van de kartbaan te dagvaarden", vertelt een woordvoerster van het Functioneel Parket aan Looopings. "De exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren."

Rechter-commissaris
Hoewel het onderzoek al is afgerond, heeft Walibi aangekondigd nog aanvullende onderzoekswensen te hebben. Daarover moet een rechter-commissaris een beslissing nemen. "Pas daarna kan het Openbaar Ministerie de definitieve vervolgbeslissing nemen", aldus de voorlichtster.

Een woordvoerster van Walibi Holland kan niet inhoudelijk op de kwestie reageren. "Wij doen hier geen uitspraken over zolang de zaak niet is afgerond", laat ze weten. De kartbaan is nog steeds gesloten. Eerder dit jaar zei Walibi-directrice Mascha van Till: "Onze intentie is om hem weer te openen, maar alleen als-ie veilig is."

ZIE OOK: Eén jaar na gruwelijk ongeluk Walibi Holland: nog steeds veel vragen

Reacties