Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Openbaar Minsterie wil Walibi Holland vervolgen voor kart-ongeluk

03-09-2019, 15.17 uur

Het Openbaar Ministerie is van plan om Walibi Holland te vervolgen naar aanleiding van een dramatisch ongeluk. In mei vorig jaar raakte een meisje zwaargewond op de kartbaan in het pretpark. Haar haren waren vast komen te zitten in een kart. Volgens ooggetuigen werd haar huid van haar schedel getrokken bij een botsing.

Het dragen van een helm was niet verplicht. Na het incident werd de betaalattractie gesloten voor een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

"Het Openbaar Ministerie is voornemens om de exploitant van de kartbaan te dagvaarden", vertelt een woordvoerster van het Functioneel Parket aan Looopings. "De exploitant wordt verweten dat niet alles is gedaan om te voorkomen dat het ongeval met letsel kon gebeuren."

Rechter-commissaris
Hoewel het onderzoek al is afgerond, heeft Walibi aangekondigd nog aanvullende onderzoekswensen te hebben. Daarover moet een rechter-commissaris een beslissing nemen. "Pas daarna kan het Openbaar Ministerie de definitieve vervolgbeslissing nemen", aldus de voorlichtster.

Een woordvoerster van Walibi Holland kan niet inhoudelijk op de kwestie reageren. "Wij doen hier geen uitspraken over zolang de zaak niet is afgerond", laat ze weten. De kartbaan is nog steeds gesloten. Eerder dit jaar zei Walibi-directrice Mascha van Till: "Onze intentie is om hem weer te openen, maar alleen als-ie veilig is."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be