Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Paultons Park

Engels pretpark presenteert plannen voor themagebied met spinning coaster

04-07-2019, 13.50 uur

Het Engelse pretpark Paultons Park opent volgend jaar een themagebied met een grote familieachtbaan. Vanaf mei 2020 kunnen bezoekers een ritje maken in de spinning coaster Storm Chaser. Het themadeel, dat Tornado Springs gaat heten, werd ontworpen door de Nederlandse firma Leisure Expert Group.

Storm Chaser wordt een achtbaan met draaiende karretjes van de Duitse fabrikant Mack Rides, net als bijvoorbeeld Dwervelwind in Toverland. Het gaat om een kopie van de spinning coaster Sierra Sidewinder (2007) in het Amerikaanse pretpark Knott's Berry Farm. Die baan is 19 meter hoog en 430 meter lang. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur.

Verder omvat het Amerikaanse themagebied Tornado Springs onder andere twee vrijevaltorens, een draaiende reuzenschommel, een verkeerspark en een themarestaurant. De bestaande waterbaan Wave Runner krijgt een nieuw thema en een andere naam: Buffalo Falls. "Dit wordt het grootste project uit de geschiedenis van het park", zegt een woordvoerder van Paultons Park.

Decors
De Nederlandse Leisure Expert Group was eerder verantwoordelijk voor projecten in bijvoorbeeld Movie Park Germany (wildwaterbaan Excalibur), Bobbejaanland (themagebied Land of Legends) en Walibi Holland (themagebied Wilderness). MK Themed Attractions uit Denemarken wordt ingeschakeld voor het bouwen van de decors.

Meer Paultons Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be