Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

01-07-2019, 16.41 uur

Pretparkfans hebben er maanden op moeten wachten, maar vandaag is het zover: Walibi Holland is een spectaculaire achtbaan rijker. Bezoekers kunnen eindelijk een ritje maken in de 36,5 meter hoge hybrid coaster Untamed. Om 13.30 uur vond de openingsceremonie plaats.

Zo'n vijfhonderd genodigden konden luisteren naar toespraken van Walibi-directrice Mascha van Till, Fred Grubb van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en Dominique Marcel van Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes. Het officiële eerste ritje ging gepaard met een hoop vuurwerk.

Vanaf 15.00 uur mochten reguliere bezoekers de achtbaan uitproberen. De wachttijd liep vervolgens op tot zo'n anderhalf uur. De eerste reacties zijn zeer positief. Pretparkfans loven het sensationele baanverloop, dat geen moment rust kent.

12,5 miljoen euro
Untamed, gelegen in het vernieuwde themagebied Wilderness, haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. De 1085 meter lange baan bestaat uit een stalen rail op een houten constructie. Daarvoor werd het skelet van de oude houten achtbaan Robin Hood hergebruikt. Bijzonder is dat Untamed vijf keer over de kop gaat. Het volledige project kostte volgens directrice Van Till 12,5 miljoen euro. Er geldt een minimale lengte van 1.20 meter.

De komst van Untamed moet zorgen voor een flinke stijging van het bezoekersaantal, vertelde Dominique Marcel van het Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes tijdens de opening. Het afgelopen jaar verwelkomde Walibi Holland nog 838.000 bezoekers.

Reclame
Volgende week begint de landelijke reclamecampagne rond de nieuwe attractie, met onder meer een tv-commercial, een radiospot en posters in bushokjes.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be