Walibi Holland

Video: Walibi-achtbaan Untamed geopend met vuurwerk

01-07-2019, 16.41 uur | Reacties

Pretparkfans hebben er maanden op moeten wachten, maar vandaag is het zover: Walibi Holland is een spectaculaire achtbaan rijker. Bezoekers kunnen eindelijk een ritje maken in de 36,5 meter hoge hybrid coaster Untamed. Om 13.30 uur vond de openingsceremonie plaats.

Zo'n vijfhonderd genodigden konden luisteren naar toespraken van Walibi-directrice Mascha van Till, Fred Grubb van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en Dominique Marcel van Walibi-eigenaar Compagnie des Alpes. Het officiƫle eerste ritje ging gepaard met een hoop vuurwerk.


ZIE OOK: Onride-video van nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland

Vanaf 15.00 uur mochten reguliere bezoekers de achtbaan uitproberen. De wachttijd liep vervolgens op tot zo'n anderhalf uur. De eerste reacties zijn zeer positief. Pretparkfans loven het sensationele baanverloop, dat geen moment rust kent.

12,5 miljoen euro
Untamed, gelegen in het vernieuwde themagebied Wilderness, haalt een topsnelheid van 92 kilometer per uur. De 1085 meter lange baan bestaat uit een stalen rail op een houten constructie. Daarvoor werd het skelet van de oude houten achtbaan Robin Hood hergebruikt. Bijzonder is dat Untamed vijf keer over de kop gaat. Het volledige project kostte volgens directrice Van Till 12,5 miljoen euro. Er geldt een minimale lengte van 1.20 meter.

De komst van Untamed moet zorgen voor een flinke stijging van het bezoekersaantal, vertelde Dominique Marcel van het Franse moederbedrijf Compagnie des Alpes tijdens de opening. Het afgelopen jaar verwelkomde Walibi Holland nog 838.000 bezoekers.

Reclame
Volgende week begint de landelijke reclamecampagne rond de nieuwe attractie, met onder meer een tv-commercial, een radiospot en posters in bushokjes.ZIE OOK: Overzicht: dit zijn alle elementen in de nieuwe achtbaan van Walibi Holland

Reacties