Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verhoogt parkeertarief voor het eerst in acht jaar tijd

01-07-2019, 10.09 uur | Reacties

Parkeren bij de Efteling wordt 2,50 euro duurder. Vanaf vandaag betalen automobilisten 12,50 euro per dag voor een parkeerplek. Het is de eerste keer in acht jaar tijd dat het attractiepark het parkeertarief verhoogt. De laatste prijsverhoging dateert van 2011.

Waarom nu een hoger tarief? "Er is de afgelopen periode flink geïnvesteerd om de infrastructuur van de toegangswegen en het parkeerterrein zelf te verbeteren", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Gasten kunnen vlotter het terrein op, waardoor hun parkbezoek eerder kan beginnen."

Ook Efteling-tickets zijn vanaf vandaag duurder. Aan de kassa kost een toegangsbewijs de komende maanden 42 euro in plaats van 40 euro. Die hogere entreeprijs geldt alleen in het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties. De verhoging van het parkeertarief is blijvend.

Abonnement
Een parkeerabonnement blijft voorlopig even duur. Daarvoor zijn bezoekers 3 euro per maand of 34 euro per jaar kwijt. Wie meer dan twee keer per jaar met de auto naar de Efteling gaat, kan dus beter een parkeerabonnement aanschaffen.

In Nederland zijn er geen attractieparken met een hoger parkeertarief dan de Efteling. Duinrell en Toverland vragen op dit moment 10 euro voor een parkeerplek. Bij Walibi Holland zijn weggebruikers 8,50 euro kwijt, bij Slagharen 7,50 euro. Van alle parken in Nederland spant dierentuin Artis de kroon met 15 euro per dag.

Meer Efteling
Reacties