Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verhoogt parkeertarief voor het eerst in acht jaar tijd

01-07-2019, 10.09 uur

Parkeren bij de Efteling wordt 2,50 euro duurder. Vanaf vandaag betalen automobilisten 12,50 euro per dag voor een parkeerplek. Het is de eerste keer in acht jaar tijd dat het attractiepark het parkeertarief verhoogt. De laatste prijsverhoging dateert van 2011.

Waarom nu een hoger tarief? "Er is de afgelopen periode flink geïnvesteerd om de infrastructuur van de toegangswegen en het parkeerterrein zelf te verbeteren", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Gasten kunnen vlotter het terrein op, waardoor hun parkbezoek eerder kan beginnen."

Ook Efteling-tickets zijn vanaf vandaag duurder. Aan de kassa kost een toegangsbewijs de komende maanden 42 euro in plaats van 40 euro. Die hogere entreeprijs geldt alleen in het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties. De verhoging van het parkeertarief is blijvend.

Abonnement
Een parkeerabonnement blijft voorlopig even duur. Daarvoor zijn bezoekers 3 euro per maand of 34 euro per jaar kwijt. Wie meer dan twee keer per jaar met de auto naar de Efteling gaat, kan dus beter een parkeerabonnement aanschaffen.

In Nederland zijn er geen attractieparken met een hoger parkeertarief dan de Efteling. Duinrell en Toverland vragen op dit moment 10 euro voor een parkeerplek. Bij Walibi Holland zijn weggebruikers 8,50 euro kwijt, bij Slagharen 7,50 euro. Van alle parken in Nederland spant dierentuin Artis de kroon met 15 euro per dag.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be