Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Saksen

Video: dit is de langste trechterglijbaan ter wereld

30-06-2019, 11.02 uur

Wat gebeurt er in de langste trechterglijbaan ter wereld? In vakantiepark Hof van Saksen, gelegen in de Drentse plaats Nooitgedacht, is dit weekend megaglijbaan Saltato geopend. De 195 meter lange baan bestaat uit vier trechters met een doorsnede van 5 meter. Een YouTube-video brengt het baanverloop in beeld.

Bezoekers worden zittend in een tweepersoons band heen en weer geslingerd. In de trechters wordt gebruikgemaakt van lichteffecten, waaronder lasers. De topsnelheid is niet bekendgemaakt.

Directeur Roland Rozenbroek is trots op de toevoeging. "Wij blijven investeren in wereldrecords en unieke waterattracties om onze toppositie te behouden", vertelde hij bij de ingebruikname. De openingsceremonie werd zaterdagochtend verzorgd door de finalisten van een regionale missverkiezing.

Van Egdom
Saltato werd gebouwd door de Utrechtse glijbaanfabrikant Van Egdom. Het bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor drie andere grote glijbanen in het zwemparadijs, waaronder de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld en de hoogste bandenglijbaan van de Benelux.Meer Hof van Saksen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be