Hof van Saksen

Video: dit is de langste trechterglijbaan ter wereld

30-06-2019, 11.02 uur | Reacties

Wat gebeurt er in de langste trechterglijbaan ter wereld? In vakantiepark Hof van Saksen, gelegen in de Drentse plaats Nooitgedacht, is dit weekend megaglijbaan Saltato geopend. De 195 meter lange baan bestaat uit vier trechters met een doorsnede van vijf meter. Een YouTube-video brengt het baanverloop in beeld.

Bezoekers worden zittend in een tweepersoons band heen en weer geslingerd. In de trechters wordt gebruikgemaakt van lichteffecten, waaronder lasers. De topsnelheid is niet bekendgemaakt.


ZIE OOK: Foto's: modellen openen langste trechterglijbaan ter wereld

Directeur Roland Rozenbroek is trots op de toevoeging. "Wij blijven investeren in wereldrecords en unieke waterattracties om onze toppositie te behouden", vertelde hij bij de ingebruikname. De openingsceremonie werd zaterdagochtend verzorgd door de finalisten van een regionale missverkiezing.

Van Egdom
Saltato werd gebouwd door de Utrechtse glijbaanfabrikant Van Egdom. Het bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor drie andere grote glijbanen in het zwemparadijs, waaronder de grootste overdekte waterglijbaan ter wereld en de hoogste bandenglijbaan van de Benelux.ZIE OOK: Langste trechterglijbaan ter wereld wordt gebouwd in Drenthe

Reacties