Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Foto's: metamorfose voor klassieke achtbaan in Phantasialand

26-06-2019, 20.26 uurBeeld: FT Arena

Een klassieke achtbaan in Phantasialand heeft een grote opknapbeurt gehad. De overdekte rollercoaster Temple of the Night Hawk, geopend in 1988, werd de afgelopen maanden omgebouwd tot een virtualreality-achtbaan. Tegelijkertijd kregen de wachtrij en het station een nieuw uiterlijk.

Het oude junglethema maakte plaats voor een blauwe ijsgrot met lichteffecten. De achtbaantreinen werden geverfd. Er kwam ook een nieuwe soundtrack. De nieuwe naam luidt Crazy Bats. Bij de entree staat nu een gigantisch tweedimensionaal logo.

Het dragen van VR-brillen is optioneel. Wie daarvoor kiest, ziet tijdens de vier minuten durende rit een animatiefilm over drie vleermuizen. Er hoeft niet extra voor betaald te worden. Na afloop kunnen de brillen ingeleverd worden op een lopende band.

De langste
Crazy Bats wordt de langste VR-achtbaan ter wereld genoemd. De baan - met drie kettingliften - is ruim 1300 meter lang. Treinen halen een topsnelheid van 46,5 kilometer per uur. Bij de opening in 1988 heette de achtbaan nog Space Center. Tot 2001 had de attractie een ruimtethema.

Het Duitse pretpark speelde twee jaar geleden al met het idee voor virtual reality, vertelt projectleider Sebastian Jonas in een interview. "Maar helaas was de techniek toen niet geavanceerd genoeg." Het huidige project liep zes maanden.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be