Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit hamburgerkraam vanwege processierups

25-06-2019, 11.14 uurBeeld: @dani48351970

De Efteling heeft een restaurantje moeten sluiten vanwege overlast door eikenprocessierupsen. Normaal gesproken kunnen bezoekers broodjes hamburgers bestellen bij de Burger Backery naast de bobsleebaan. Op dit moment is de verkoopbalie afgesloten met linten. De ramen zijn dicht.

"De haartjes van de processierups waaiden naar binnen", schrijft een passant op Twitter. Brandhaartjes die de rupsen loslaten, kunnen bij mensen zorgen voor huiduitslag, zwellingen, jeuk en prikkende ogen. De haartjes worden verspreid door de wind.

Een Efteling-woordvoerder bevestigt dat het horecapunt tijdelijk dicht is. "Uit voorzorg", zegt hij. "De Burger Backery gaat zo snel mogelijk weer open."

Extern bedrijf
Het attractiepark is dag en nacht bezig om de overlast door de rupsen te beperken, aldus de voorlichter. "Daarvoor is een extern bedrijf tijdens en buiten openingstijd actief om dit soort problemen op te lossen. Gelukkig krijgen we er steeds minder klachten over."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be