Phantasialand

Video: Phantasialand geeft voorproefje op nieuwe VR-achtbaan

24-06-2019, 19:02 uur | Reacties

In Phantasialand opent morgen de langste virtualreality-achtbaan ter wereld. Het Duitse pretpark heeft de overdekte rollercoaster Temple of the Night Hawk voorzien van VR-brillen. Tijdens de vier minuten durende achtbaanrit kijken passagiers voortaan naar een animatiefilm over drie vleermuizen.

De beelden van de film werden gesynchroniseerd met de bewegingen van de achtbaan. Op YouTube verscheen vandaag alvast een dertig seconden durende promotievideo. De attractie heet nu Crazy Bats. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.


ZIE OOK: Nieuwe VR-achtbaan Phantasialand slecht ontvangen door fans

Phantasialand koos naar eigen zeggen voor de nieuwste generatie VR-brillen. "Veel bestaande VR-achtbanen maken gebruik van brillen met ingebouwde smartphones, maar die zijn storingsgevoelig en de beeldkwaliteit is niet optimaal", laat het park weten. "Daarom zul je in Phantasialand geavanceerde VR-brillen met vaste schermen aantreffen."

Drie versies
Het park spreekt over "een film van bioscoopkwaliteit", geproduceerd door de Duitse studio Ambient Entertainment. Van de animatiefilm zijn drie verschillende versies gemaakt. "De ritervaring is namelijk zeer afhankelijk van je plaats in de trein: vooraan, in het midden of achteraan."

De personages in de VR-film werden niet speciaal voor Phantasialand ontwikkeld. Ze kwamen eerder voor in de 4D-film Happy Family, die te zien was bij concurrent Europa-Park. Dat is geen toeval: voor Crazy Bats ging Phantasialand in zee met de gespecialiseerde firma VR Coaster, gelieerd aan Europa-Park en het bijbehorende mediabedrijf MackMedia.

Niet verplicht
Bij de aankondiging van het project kwam er veel kritiek van pretparkfans. Voor hen is er goed nieuws: de VR-brillen zijn niet verplicht. Wie geen zin heeft in virtual reality, kan de donkere achtbaan ook op de klassieke manier beleven. Personen kleiner dan 1.20 meter mogen sowieso geen VR-bril dragen.ZIE OOK: Phantasialand verft attractie blauw

Reacties