Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Bobbejaanland

Nieuwe achtbaan Bobbejaanland voorlopig later open

24-06-2019, 13:35 uur | ReactiesFoto: @TheSwant98

De nieuwe achtbaan van Bobbejaanland gaat voorlopig later open dan de rest van het park. Vanwege werkzaamheden blijft triple-launch coaster Fury tot nader order de eerste twee uur van de dag gesloten. Dat bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings.

Bezoekers moeten tot 12.00 uur geduld hebben om een ritje te maken. "Dit geeft de fabrikant Gerstlauer de kans om de attractie nog verder af te stellen waar nodig", legt de voorlichtster uit.


ZIE OOK: Video: zo verloopt een achterwaarts ritje in Bobbejaanland-achtbaan Fury

Hoelang de maatregel blijft gelden, is op dit moment nog niet duidelijk. "In ieder geval de rest van de week, maar verder kunnen we nog geen uitsluitsel geven." Er wordt ook gewerkt om zo snel mogelijk een tweede trein in te kunnen zetten. Nu is er nog maar één trein operationeel.

Draaischijven
Vandaag is Fury voor het eerst officieel geopend voor het grote publiek. Dat gaat af en toe nog gepaard met opstartproblemen en technische storingen. De nieuwe achtbaan maakt gebruik van een innovatief lanceersysteem met twee draaischijven. Passagiers kunnen zelf mede bepalen of een rit voor- of achteruit gaat.

ZIE OOK: Lovende reacties op nieuwe achtbaan Fury in Bobbejaanland: 'Beste achtbaan van België'

Reacties