Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Grand Est

Is dit het lelijkste pretpark van Europa? Groeten uit Walygator Parc

07-05-2012, 15.00 uur

Wat gebeurt er als je een pretpark laat runnen door twee kermismensen? Niets. Letterlijk niets. Walygator Parc in het noordoosten van Frankrijk is sinds 2007 in handen van Claude en Didier Le Douarin. De broers steken geen poot uit om hun park er toonbaar uit te laten zien.

Je kunt het hout zíen wegrotten. Overal zijn onderdelen afgebroken. Alles is ranzig. Door het hele park liggen losse kabels. Roest en aanslag vechten om de beste plaatsen op de gebouwen, waar jaren geleden al de laatste restjes verf van zijn afgebladderd. Pisbakken vallen bijna van de muur. Her en der struikelen bezoekers over dranghekken.

De directie opereert vanaf een woonwagenkamp naast het terrein. Attracties kraken en piepen vervaarlijk. Om de houten achtbaan draaiende te houden, liggen er zandzakken in elk karretje. Voorts zijn een paar rides (Dark Tower, Tang'Or) gewoon al jaren dicht.

Je zou verwachten dat niemand iets met zo'n park te maken wil hebben. Toch worden veel attracties gesponsord en zelfs de prullenbakken zijn beplakt met reclamestickers. De toegangsprijs van deze vuilnisbelt: 30 euro.

Meer Walygator Grand Est
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be