Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Indrukwekkende luchtbeelden van sensationele hybrid coaster in Polen

17-06-2019, 13.23 uur

In een Pools pretpark wordt gebouwd aan een sensationele achtbaan van maar liefst 61 meter hoog. Attractiepark Energylandia opent volgend jaar de rollercoaster Zadra, met drie inversies en een topsnelheid van 115 kilometer per uur. Nieuwe luchtbeelden brengen de indrukwekkende constructie in beeld.

Zadra is een 1300 meter lange hybrid coaster met houten ondersteuningen en een stalen rail, net als Untamed in Walibi Holland. Het grote verschil is echter dat Untamed gebouwd werd op de funderingen van een oude houten achtbaan. De coaster in Polen is helemaal nieuw.

Beide attracties komen uit de fabriek van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction. 'Zadra' is Pools voor 'splinter'. In maart stortte een deel van de constructie in tijdens een zware storm. Dat heeft niet voor veel vertraging gezorgd.



Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be