Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Controlehok van bekende Efteling-attractie staat te koop

17-06-2019, 19.22 uur

Een bijzonder attribuut uit de Efteling wordt te koop aangeboden. Via veilingsite Marktplaats kunnen Efteling-fans bieden op het originele controlehok van de Gondoletta. Het operatorhuis werd in 2015 vervangen door een nieuw exemplaar.

De verkoper - ene Sam - vraagt 300 euro voor het huisje. Hij omschrijft het als een "origineel huisje uit de Efteling". De Gondoletta wordt niet genoemd. "Maar het gaat inderdaad om het oude besturingshok van de Gondoletta", bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het is ons echter niet duidelijk hoe dit bij de verkoper terecht is gekomen."

Het huisje werd destijds meegenomen door een "externe partij", weet de voorlichter. "Wij gaan achterhalen wat er vervolgens mee gebeurd is." Of het attractiepark stappen gaat ondernemen, is nog niet besloten.

Draaischijf
De Gondoletta opende in 1981. Bezoekers maken een twintig minuten durende vaartocht over de Siervijver. Het controlehok stond decennialang op de grote draaischijf waar opvarenden in- en uitstappen.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be