Efteling

Controlehok van bekende Efteling-attractie staat te koop

17-06-2019, 19:22 uur | Reacties

Een bijzonder attribuut uit de Efteling wordt te koop aangeboden. Via veilingsite Marktplaats kunnen Efteling-fans bieden op het originele controlehok van de Gondoletta. Het operatorhuis werd in 2015 vervangen door een nieuw exemplaar.

De verkoper - ene Sam - vraagt 300 euro voor het huisje. Hij omschrijft het als een "origineel huisje uit de Efteling". De Gondoletta wordt niet genoemd. "Maar het gaat inderdaad om het oude besturingshok van de Gondoletta", bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het is ons echter niet duidelijk hoe dit bij de verkoper terecht is gekomen."


ZIE OOK: Efteling wil alsnog overkapping voor Gondoletta

Het huisje werd destijds meegenomen door een "externe partij", weet de voorlichter. "Wij gaan achterhalen wat er vervolgens mee gebeurd is." Of het attractiepark stappen gaat ondernemen, is nog niet besloten.

Draaischijf
De Gondoletta opende in 1981. Bezoekers maken een twintig minuten durende vaartocht over de Siervijver. Het controlehok stond decennialang op de grote draaischijf waar opvarenden in- en uitstappen.ZIE OOK: Efteling-bezoeker springt op dak van bootje

Reacties