Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa presenteert eerste houten achtbaan van Polen

30-06-2019, 11.43 uur

De eerste houten achtbaan van Polen is nu officieel geopend. Attractiepark Majaland, onderdeel van de Vlaamse Plopsa Group, presenteerde zaterdagavond de 22 meter hoge rollercoaster Wilkolak aan genodigden.

Het gaat om een spiegelbeeld van de bekende houten achtbaan Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. De specificiaties - een lengte van 618 meter en een topsnelheid van 71 kilometer per uur - komen dan ook overeen. Beide banen werden gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International.

Het Poolse woord 'wilkolak' betekent 'weerwolf'. Er werd 30 miljoen Poolse zloty geïnvesteerd in de attractie, zo'n 7 miljoen euro. Het stationsgebouw is gedecoreerd als een vervallen houten huis.

Waterspeeltuin
Majaland is het eerste Plopsa-park buiten België, Nederland en Duitsland. Eind september vond de opening plaats. Men verwacht 250.000 bezoekers in het eerste jaar. In 2020 opent een nieuw Wickie de Viking-themagebied met twee nieuwe attracties.

De komst van die rides is inmiddels bevestigd door Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. Een jaar later volgt een grote waterspeeltuin.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be