Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Plopsa presenteert eerste houten achtbaan van Polen

30-06-2019, 11.43 uur | Reacties

De eerste houten achtbaan van Polen is nu officieel geopend. Attractiepark Majaland, onderdeel van de Vlaamse Plopsa Group, presenteerde zaterdagavond de 22 meter hoge rollercoaster Wilkolak aan genodigden.

Het gaat om een spiegelbeeld van de bekende houten achtbaan Heidi The Ride in Plopsaland De Panne. De specificiaties - een lengte van 618 meter en een topsnelheid van 71 kilometer per uur - komen dan ook overeen. Beide banen werden gebouwd door de Amerikaanse firma Great Coasters International.

Het Poolse woord 'wilkolak' betekent 'weerwolf'. Er werd 30 miljoen Poolse zloty geïnvesteerd in de attractie, zo'n 7 miljoen euro. Het stationsgebouw is gedecoreerd als een vervallen houten huis.

Waterspeeltuin
Majaland is het eerste Plopsa-park buiten België, Nederland en Duitsland. Eind september vond de opening plaats. Men verwacht 250.000 bezoekers in het eerste jaar. In 2020 opent een nieuw Wickie de Viking-themagebied met twee nieuwe attracties.

De komst van die rides is inmiddels bevestigd door Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. Een jaar later volgt een grote waterspeeltuin.Meer Majaland Kownaty
Reacties