Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bliksemexpert: 'Kermisattracties zijn niet veilig bij onweer'

07-06-2019, 23.14 uur

Als het onweert, is het verstandig om de kermis te mijden. Daarvoor waarschuwt bliksemexpert Michiel Hartmann in een interview. "Op de kermis zien we heel hoge metalen objecten die heel interessant zijn voor blikseminslag", weet hij.

Afgelopen week werd Nederland meermaals geteisterd door noodweer. Op zulke momenten is het beter om weg te blijven van kermisattracties, vertelt Hartmann aan dagblad de Stentor. "Als ik naar die heel hoge objecten kijk, dan zijn dat zeer zeker bliksemaantrekkers."

De deskundige onderwierp de kermis in Deventer aan een inspectie. "Ik heb rondgelopen en ik zie geen echte maatregelen voor bliksembeveiliging." Hij raadt exploitanten dan ook aan om hoge attracties te aarden. "Maak waar de poten op de grond staan een aardputje met een aardelektrode. Dan krijgen mensen die in de buurt staan de hoge spanning niet door hun voeten."

Advies
Hartmann, eigenaar van de firma Schaap Bliksembeveiliging, zou bij naderend onweer in ieder geval niet met een gerust hart over het kermisterrein lopen. "Mijn sterk advies is: mensen wegkrijgen van die attracties."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be