Puy du Fou

Foto's: indrukwekkende nieuwe walkthrough-attractie in Frans themapark

02-06-2019, 14:06 uur | Reacties

Een populair Frans themapark presenteert dit jaar een nieuwe attractie vol met speciale effecten. In de walkthrough-show Le Premier Royaume beleven bezoekers van het historische pretpark Puy du Fou het verhaal van Clovis, de eerste koning der Franken. Een exclusieve fotoreportage brengt de verschillende scènes in beeld.

De attractie bestaat uit een achttien minuten durende wandeling langs gedetailleerde decors met acteurs, animatronics en videoprojecties. Toeschouwers zijn getuige van belangrijke veldslagen, die tot leven komen met behulp van indringende geluidseffecten en bewegende muren.


ZIE OOK: Meer Nederlanders naar op één na grootste pretpark van Frankrijk

Verder passeren bezoekers een smederij, instortende grot, een kamer die volledig schuin is gebouwd en een onderwaterscène met een plafond dat bestaat uit echt water. In de finale bekeert Clovis zich tot het christendom. Dat gaat gepaard met een enorm watergordijn.

Entertainment
Puy du Fou is na Disneyland Paris het populairste pretpark van Frankrijk. Vorig jaar kwamen er 2,3 miljoen gasten. Het park draait volledig om entertainment: in plaats van achtbanen en waterbanen zijn er alleen theatershows, openluchtvoorstellingen en walkthrough-attracties te vinden.

In Nederland is Puy du Fou vooral bekend als de producent van de Efteling-show Raveleijn.ZIE OOK: Nieuwe spektakelshow met speciale effecten in Frans pretpark

Reacties