GaiaZOO

Honderden flamingo's verkennen nieuw verblijf in GaiaZOO

29-05-2019, 15.52 uur | Reacties

Bezoekers van GaiaZOO kunnen vanaf deze week een gigantisch nieuw dierenverblijf ontdekken. In het Limburgse dierenpark is nu de grootste groep flamingo's van Europa te vinden. Daarvoor werd een volière van maar liefst drieduizend vierkante meter gebouwd.

Op dit moment zijn al 330 flamingo's aanwezig. Dat moeten er uiteindelijk zo'n vierhonderd worden. Gisteren mochten de vogels het buitenverblijf voor het eerst verkennen. "Door hun typische foerageergedrag - het met hun snavel filteren van het water - zien we dat de dieren zich op hun gemak voelen", laat de dierentuin weten.


ZIE OOK: Kinderen trappen flamingo in dierentuin dood

Flamingo's leven in de natuur vaak samen met andere vogelsoorten, zoals hadada-ibissen, koereigers en knobbeleenden. Die worden daarom ook aan de volière toegevoegd.

Het nieuwe flamingoverblijf is onderdeel van het savannegebied in GaiaZOO, met naast flamingo's ook Afrikaanse wilde honden, giraffen, struisvogels en springbokken. Later volgen een Afrikaans horecapunt en speeltoestellen voor kinderen.ZIE OOK: Limburgse dierentuin krijgt vierhonderd flamingo's

Reacties