Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZOO

Honderden flamingo's verkennen nieuw verblijf in GaiaZOO

29-05-2019, 15.52 uur | Reacties

Bezoekers van GaiaZOO kunnen vanaf deze week een gigantisch nieuw dierenverblijf ontdekken. In het Limburgse dierenpark is nu de grootste groep flamingo's van Europa te vinden. Daarvoor werd een volière van maar liefst drieduizend vierkante meter gebouwd.

Op dit moment zijn al 330 flamingo's aanwezig. Dat moeten er uiteindelijk zo'n vierhonderd worden. Gisteren mochten de vogels het buitenverblijf voor het eerst verkennen. "Door hun typische foerageergedrag - het met hun snavel filteren van het water - zien we dat de dieren zich op hun gemak voelen", laat de dierentuin weten.

Flamingo's leven in de natuur vaak samen met andere vogelsoorten, zoals hadada-ibissen, koereigers en knobbeleenden. Die worden daarom ook aan de volière toegevoegd.

Het nieuwe flamingoverblijf is onderdeel van het savannegebied in GaiaZOO, met naast flamingo's ook Afrikaanse wilde honden, giraffen, struisvogels en springbokken. Later volgen een Afrikaans horecapunt en speeltoestellen voor kinderen.Meer GaiaZOO
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be