Natura Artis Magistra

Nieuw verblijf voor sneeuwuilen en kraanvogels in Artis

28-05-2019, 23:59 uur | Reacties

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft de sneeuwuilen en Japanse kraanvogels een nieuw verblijf gegeven. Vanaf vandaag zijn de dieren te bekijken rond een monumentale ruïne uit 1921, die gerestaureerd is. De uilen hebben al een nest gemaakt en broeden op een ei.

"Het nieuwe verblijf is ingericht om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoeften van de dieren", laat het dierenpark weten in een persbericht. Zo kwam er beplanting gebaseerd op de natuurlijke omgeving van de twee soorten.


ZIE OOK: Vermist babyaapje dood gevonden in Artis

Voor de kraanvogels werd een drassig gebied aangelegd, waar ze op zoek gaan naar insecten, planten en waterdiertjes. De sneeuwuilen kunnen nieuwe zit-, broed- en vliegmogelijkheden ontdekken. Instructies naast het verblijf nodigen bezoekers uit om - net als de kraanvogels - een paringsdans te doen. Tijdens de officiële opening werd er een korte balletvoorstelling opgevoerd, gebaseerd op de dans van de vogels.

Kasteel
Volgens de overlevering zijn de stenen van de ruïne afkomstig van kasteel Brederode in de Noord-Hollandse gemeente Velsen. Ze zouden in de jaren twintig eigenhandig door dierendeskundige Anton Frederik Johan Portielje naar Artis zijn gebracht.ZIE OOK: Documentaire geeft kijkje achter de schermen bij Artis

Reacties