Efteling

Efteling wil dat 30 procent van de medewerkers op de fiets komt

20-05-2019, 15.30 uur | Reacties

De Efteling gaat er alles aan doen om medewerkers te laten fietsen naar het werk. In 2020 moet 30 procent van het personeel op de fiets komen. Daarmee zou het aantal fietsende werknemers verdubbeld worden.

Efteling-directeur Fons Jurgens en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) maakten het plan vandaag bekend. De 3300 medewerkers van de Efteling kunnen gebruikmaken van een nieuwe snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg. Ook zijn er diverse regelingen om via de Efteling goedkoper een fiets aan te schaffen.


ZIE OOK: Efteling-directeur wil monorail van parkeerplaats naar ingang

Fietsen worden al jaren gebruikt binnen de Efteling, bijvoorbeeld voor interne ritjes tussen het attractiepark en de vakantieparken. "Nu willen we dat de fiets ook veelvuldig gebruikt gaat worden voor dagelijks woon-werkverkeer", zegt een woordvoerder. "Fietsen is niet alleen duurzaam, maar fietsers hebben ook altijd een parkeerplek en zorgen voor minder file in de omgeving."

Douches
Bovendien zou uit onderzoek blijken dat fietsende collega's minder vaak ziek zijn. Efteling-medewerkers die kiezen voor de fiets, worden beloond met punten per gefietste kilometer. Daarmee kunnen ze cadeaus aanschaffen, zoals weekendjes weg en bioscooptickets. "We onderzoeken aan welke faciliteiten, zoals laadpunten, stallingen, douches en kluisjes, er verder behoefte is."

Staatssecretaris Van Veldhoven waardeert de inzet van de Efteling. Ze hoopt dat ook bezoekers steeds vaker op de fiets komen. "Want van de Efteling wil je geen minuut missen omdat je in de file staat of omdat je moet zoeken naar een parkeerplek."ZIE OOK: Tientallen nieuwe oplaadpunten voor elektrische auto's in de Efteling

Reacties