Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling wil dat 30 procent van de medewerkers op de fiets komt

20-05-2019, 15.30 uur

De Efteling gaat er alles aan doen om medewerkers te laten fietsen naar het werk. In 2020 moet 30 procent van het personeel op de fiets komen. Daarmee zou het aantal fietsende werknemers verdubbeld worden.

Efteling-directeur Fons Jurgens en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) maakten het plan vandaag bekend. De 3300 medewerkers van de Efteling kunnen gebruikmaken van een nieuwe snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg. Ook zijn er diverse regelingen om via de Efteling goedkoper een fiets aan te schaffen.

Fietsen worden al jaren gebruikt binnen de Efteling, bijvoorbeeld voor interne ritjes tussen het attractiepark en de vakantieparken. "Nu willen we dat de fiets ook veelvuldig gebruikt gaat worden voor dagelijks woon-werkverkeer", zegt een woordvoerder. "Fietsen is niet alleen duurzaam, maar fietsers hebben ook altijd een parkeerplek en zorgen voor minder file in de omgeving."

Douches
Bovendien zou uit onderzoek blijken dat fietsende collega's minder vaak ziek zijn. Efteling-medewerkers die kiezen voor de fiets, worden beloond met punten per gefietste kilometer. Daarmee kunnen ze cadeaus aanschaffen, zoals weekendjes weg en bioscooptickets. "We onderzoeken aan welke faciliteiten, zoals laadpunten, stallingen, douches en kluisjes, er verder behoefte is."

Staatssecretaris Van Veldhoven waardeert de inzet van de Efteling. Ze hoopt dat ook bezoekers steeds vaker op de fiets komen. "Want van de Efteling wil je geen minuut missen omdat je in de file staat of omdat je moet zoeken naar een parkeerplek."Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be