Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Plopsa Group

Plopsaland deelt bonussen uit aan nieuwe medewerkers

20-05-2019, 14:05 uur | Reacties

Om een personeelstekort op te lossen, gaat Plopsaland bonussen uitdelen aan nieuwe medewerkers. Wie kiest voor een vaste functie bij de Plopsa Group kan een 'sign-on bonus' tot wel 10.000 euro verwachten. Op die manier wil de Vlaamse pretparkgroep potentiële nieuwe collega's over de streep trekken om voor Plopsa te kiezen.

Het gaat om vaste banen bij Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt in België, Plopsa Indoor Coevorden in Nederland, Holiday Park in Duitsland, Majaland in Polen én alle toekomstige Plopsa-locaties, zoals een nieuw zwembad in België.


ZIE OOK: Toverland kampt met personeelstekort op drukke dagen

Het bedrag wordt uitbetaald nadat een nieuwe werknemer zijn of haar contract heeft ondertekend, legt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof uit. "We zijn enorm aan het groeien en dus constant op zoek naar talent. Naar het voorbeeld van de sportwereld besloten we dan ook om een bonussysteem toe te passen. Hiermee willen we de concurrentie voor zijn."

Duwtje
Normaal gesproken worden dergelijke bonussen vooral gegeven aan professionals op topniveau, weet Van den Kerkhof. "Maar wij wilden dit doortrekken op alle niveaus voor vaste functies, zoals boekhouding, personeelszaken en ICT. Zo geven we deze mensen aan het begin van hun carrière, wanneer ze het geld het beste kunnen gebruiken, een financieel duwtje in de rug." Ze moeten wel minimaal zes maanden voor Plopsa blijven werken, anders moet het bedrag weer teruggestort worden.

Hoeveel iemand krijgt, kan per week verschillen. De bedragen variëren tussen 1000 en 10.000 euro, afhankelijk van de populariteit van een vacature. Het actuele bedrag wordt vermeld bij de vacatures op plopsajobs.be.

Hotelmanager
Zo zou een projectleider bij een nieuw Plopsa-zwembad op dit moment 10.000 euro extra ontvangen. Een nieuwe softwaremanager op het Plopsa-hoofdkantoor krijgt 5000 euro bovenop het salaris. Wie hotelmanager wordt van het in aanbouw zijnde Plopsa Hotel, kan ook 5000 euro opstrijken. Voor een groendienstmedewerker van Plopsaland De Panne ligt 2000 euro klaar.

ZIE OOK: Vernieuwde waterbaan Plopsaland pas volgend jaar helemaal af

Reacties